Přihlásit se  \/ 
x
x
Registrovat  \/ 
x

Utrogestan ve 23.týdnu těhotenství

Odpovídá 

Dobrý den paní doktorko. Snad svůj dotaz adresuji správně. Jsem ve 23.tydnu těhotenství. Pri gynekologické kontrole mi byl ultrazvukovým vyšetřením zjištěn stav děložního čípku 35mm a v těhotenské průkazce mam CS 0-1.Pan doktor mi předepsal Utrogestan 3xdenne a Magnesium 1xdenne.Duvod k panice prý není, ležet nemusím jen se více šetřit.Vic mi k tomu neřekl, kontrola klasicky za cca měsíc.Mohu se vás zeptat na názor zda je hodnota čípku v normě?

Dobrý den, ke správnému a co nejobjektivnějšímu zodpovězení Vašeho dotazu mi chybí několik důležitých anamnestických údajů... kolik je Vám let ? jedná se o první graviditu ? počala jste spontánně, či některou z metod IVF ??? máte již za sebou předčasný porodu (před 36. ukončeným týdnem gravidity ?) nebo pozdní potrat (ve II. trimestru???), měla jste operaci dělož. čípku - konizaci ? Měla jste nějaké kontrakce- stahy - dělohy před uvedeným vyšetřením ? Trpíte vaginální infekcí (opakovaně)? Hodnota cervikometrie 35 mm (tedy změření délky dělož. čípku transvaginální ultrazvukovou sondou dle standardů FMF) je tzv. "kritická" až od délky 25 mm a méně, roli hraje též tvar vnitřní branky ("T! je OK) a reakce svaloviny dělož. čípku při tzv. Valsalvově manévru během vyšetření. Medikace Vám jistě neublíží, předpokládám, že Utrogestan užíváte vaginálně... Držím Vám moc palce na zdárný průběh gravidity. S pozdravem K. Nouzová

MUDr. Kamila Nouzová

Vyhledávaná gynekoložka s dlouhodobými zkušenostmi jak z ambulantní, tak nemocniční praxe. Zodpoví vaše dotazy z oblasti gynekologie a porodnictví.

Pracoviště: ProfiGyn, s.r.o.
Gynekologická ordinace www.profigyn.cz

Internetová stránka: www.profigyn.cz

Upozornění

Portál GYNWEB.cz obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady v on-line poradně, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění.
Přebírání obsahu je možné jen po písemném svolení majitele portálu GYNWEB.cz.
Tým portálu GYNWEB.cz

new gynweb

Adresa:
PHK MARKETING s.r.o.
Sokolovská 81/55
186 00 Praha 8
IČ 04024214

email: info@gynweb.cz

GYNWEB.cz je hlavním mediálním partnerem Nadačního fondu APOLENA. Nadační fond APOLENA podporuje moderní operační léčbu žen, které trpí závažnými gynekologickými onemocněními, a to na největším českém gynekologicko-endoskopickém pracovišti v Praze "U Apolináře".
Více na www.apolena.eu.