Přihlásit se  \/ 
x
x
Registrovat  \/ 
x

Vyšetření děložního čípku u panny

Odpovídá 

Dobrý den, chtěla bych pro jistotu absolvovat cytologické vyšetření děložního čípku, ale nechci, aby došlo k natržení panenské blány. Dosud jsem nebyla vyšetřovaná vaginálně, protože na Slovensku má vaginoskop jenom dětský gynekolog. Muj hymen se dokáže roztáhnout maximálně na jeden (tenký) prst. Našla jsem na internetu "panenské" gynekologická zrcadla, ale jsou kratší, než standardní zrcadla, proto mám strach, že můj děložní čípek je moc hluboko - mimo menstruace se nachází asi 5-6cm za panenskou blánou. Myslíte si, že by bylo u mně možné použít ty úzké zrcadla? Ďekuji za odpověď

Dobrý den, pokud zatím nežijete pohlavním životem, což vyplývá z přítomnosti hymenu-panenské blány, není nutné absolvovat vyšetření a odběr cytologie z děložního čípku, jste -li jinak v pořádku bez abnormálního výtoku z pochvy. S pozdravem Kamila Nouzová

MUDr. Kamila Nouzová

Vyhledávaná gynekoložka s dlouhodobými zkušenostmi jak z ambulantní, tak nemocniční praxe. Zodpoví vaše dotazy z oblasti gynekologie a porodnictví.

Pracoviště: ProfiGyn, s.r.o.
Gynekologická ordinace www.profigyn.cz

Internetová stránka: www.profigyn.cz

Upozornění

Portál GYNWEB.cz obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady v on-line poradně, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění.
Přebírání obsahu je možné jen po písemném svolení majitele portálu GYNWEB.cz.
Tým portálu GYNWEB.cz

new gynweb

Adresa:
PHK MARKETING s.r.o.
Sokolovská 81/55
186 00 Praha 8
IČ 04024214

email: info@gynweb.cz

GYNWEB.cz je hlavním mediálním partnerem Nadačního fondu APOLENA. Nadační fond APOLENA podporuje moderní operační léčbu žen, které trpí závažnými gynekologickými onemocněními, a to na největším českém gynekologicko-endoskopickém pracovišti v Praze "U Apolináře".
Více na www.apolena.eu.